top of page

Seepje grote winnaar eerste editie de social enterprizes

220630-Award uitreikingen SENL_RT-10_edited_edited.jpg

Vijf ondernemingen zijn in de prijzen gevallen tijdens de eerste editie van De Social EnterPrizes.  Deze zijn uitgereikt op 30 juni 2022 op het 10 Jaar Social Enterprise NL Festival. Alle winnaars gingen naar huis met een prijs van €5000,- mogelijk gemaakt door het ABN AMRO Versnellingsfonds.

Seepje: snelle groei en systeemverandering

Seepje is winnaar in de categorie Social Enterprise van het Jaar. Deze Prize gaat naar de sociale onderneming die de grootste impact heeft gemaakt. Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely), namens de jury: “De keuze was lastig, want alle vijf genomineerde ondernemingen hebben laten zien grote impact te maken. De keuze is voor ons op Seepje gevallen, omdat zij niet alleen indrukwekkende groei hebben laten zien, maar ook met een gedurfde campagnes aanzetten tot systeemverandering”.
 

Vijf verschillende winaars

Met de Social EnterPrizes wordt sociaal ondernemerschap in de spotlights gezet. De eerste editie kent vijf categorieën en naast Seepje de volgende winnaars: 

Nieuwkomer van het Jaar

Voor de onderneming die in korte tijd (minder dan twee jaar bezig) heeft laten zien grote impact te maken.

 

WinnaarWEAR

WinNieuw.png
WinVO.png

Vrouwelijk ondernemer van het jaar

De helft van de sociale ondernemingen is opgericht door een vrouw, dat is hoger dan MKB gemiddeld. Met deze Prize vieren we dat.


WinnaarFleur Bakker (Refugee Company / De Mondmaskerfabriek)

Social Partnerschap van het Jaar

Voor een samenwerking tussen een social enterprise en een grote organisatie, die samen meer impact creëren.


WinnaarThe Colour Kitchen en Compass Group

WinPartner.png
WinPubliek.png

Publieksprijs

De Prize voor de onderneming die een breed publiek heeft weten te bereiken met de communicatie.


WinnaarOma’s Soep

Over de Social EnterPrizes

De Social EnterPrizes zijn een initiatief van Social Enterprise NL, het prijzengeld en een bijhorend coachingstraject wordt mogelijk gemaakt door het ABN AMRO Versnellingsfonds. 

Tussen 6 april en 13 mei kon iedereen sociale ondernemingen nomineren voor alle categorieën van de Social EnterPrizes. In totaal zijn er 410 nominaties binnengekomen, hierna heeft team Social Enterprise NL een selectie gemaakt. Vervolgens gingen genomineerden in gesprek met de verschillende jury en was het aan de jury om per categorie de winnaars te bepalen. De jury’s bestonden uit toonaangevende experts zoals Willemijn Verloop, Eppo Bruins, Maria van der Heijden en Idriss Nor. 

220630-Award uitreikingen SENL_RT-02.jpg
220630-Award uitreikingen SENL_RT-08.jpg
220630-Award uitreikingen SENL_RT-07.jpg
220630-Award uitreikingen SENL_RT-13.jpg
220630-Award uitreikingen SENL_RT-12.jpg
P1040519.JPG
bottom of page