top of page

Social Partnerschap van het Jaar

Sociale ondernemingen vormen de voorhoede als het gaat om bedrijven met een maatschappelijke missie. Dit zijn organisaties waar omzet een middel is, geen doel. Niet elk bedrijf is zo ingericht, wel wordt het steeds essentiëler om oog te hebben voor de balans tussen people, planet en profit. Maatschappelijk verantwoord inkopen is dan een slimme optie. Buy Social noemen we dat. En social enterprises zijn daar bij uitstek voor geschikt. Welke bijzondere allianties ken jij? Welke mooie partnerschappen heb jij zien ontstaan waar deze werelden samenkomen?  

 

Voor wie 

Dit geldt dus voor een social enterprise en een inkopende organisatie, die een bijzondere twee-eenheid vormen. De inkopende organisatie bevindt zich niet persé in het veld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vaak omdat ze al decennia bestaan, en het roer niet ineens omgegooid kan worden. Dat kan wel via Buy Social en het sluiten van een partnerschap. Denk aan het verantwoord inkopen, financiële steun of de start van een gezamenlijk initiatief. Als het maar een deal met impact is! 

samenwerken2.jpg
10jaarfoto.jpg

Waarom wil je winnen 

Als inkopende organisatie laat je zien dat je je MVO-beleid kracht bij zet door maatschappelijk verantwoord in te kopen. Je laat zien dat je milieu-effecten en sociale aspecten laat meewegen. Je geeft blijk van de noodzaak, dat helpt bij je imago maar ook bij het toekomstbestendig houden van je organisatie. Als social enterprise laat je zien dat je de ‘oude’ wereld meeneemt in onze gezamenlijke missie: de noodzakelijke impacteconomie. Een win-winsituatie voor alle partijen dus.  

Naast de eer wint de winnaar 5000 euro en een passend coachingstraject mogelijk gemaakt door het ABN AMRO Versnellingsfonds.

 

Nominatieproces  

Het nomineren is sinds 13 mei gesloten. Hieronder vind je de genomineerden.

Ben jij genomineerd? Of heb jij een partnerschap genomineerd? Dan kun je dit partnerschap presenteren voor de jury tijdens de Q&A op 8 juni 15:00-17:00. 

De genomineerden voor Social Partnerschap van het Jaar zijn...

Nom_Partner vierkant.png

Wie zitten er in de jury?

Wouter Scheepens.jpg

wouter scheepens

- steward redqueen

Eppo.jpeg

eppo bruins

- Awti

Willemien Vreugdenhil_edited.jpg

willemien vreugdenhil

- city deal

2022-05-30.png

Ilse Kwaaitaal

Impact hub network

bottom of page